Wie komt er in aanmerking voor huursubsidie?

Geplaatst door op september 1, 2011 in Huizenmarkt, Huren, Slider | Reageren uitgeschakeld

Wie komt er in aanmerking voor huursubsidie?Om in aanmerking te komen voor huursubsidie dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen tijdens het huren. Dit is ingesteld om ervoor te zorgen dat de kansen op de huizenmarkt op een zo eerlijk mogelijke manier verdeeld worden. De zwaksten hebben op die manier toch een kans een mooie woning te huren, terwijl de wat minder zwakken ook voor een gedeelte geholpen worden op de huizenmarkt in Nederland. Zo kan uiteindelijk iedereen op een prettige manier in een nette woning wonen, iets waar we als land natuurlijk allemaal mee geholpen zijn.

Wie komt er in aanmerking voor huursubsidie: maximum inkomen

Om in aanmerking te komen voor huursubsidie dient u allereerst niet meer te verdienen dan een bepaald maximuminkomen wanneer u gaat huren. Om de huizenmarkt toegankelijk te maken voor de mensen die het minst verdienen zijn er bepaalde grenzen gesteld. Mensen die huren, jonger zijn dan 65 en geen partner hebben mogen maximaal €21.625 verdienen. Is er wel sprake van een partner, dan mogen ze samen €29.350 verdienen. Voor mensen die huren en ouder zijn dan 65 zijn de bedragen respectievelijk €20.325 en €27.750 per jaar. De huizenmarkt helpt op deze manier de mensen die het minst verdienen aan een extraatje.

Wie komt er in aanmerking voor huursubsidie: minimaal huurbedrag per maand

Naast het maximuminkomen is tijdens het huren ook het huurbedrag van belang. Mensen die relatief weinig huur betalen hebben namelijk geen hulp nodig op de huizenmarkt. De hulp bij het huren is er juist voor de mensen die een hoge huur betalen, terwijl ze weinig verdienen en weinig vermogen hebben. De minimale huur om in aanmerking te komen voor hulp op de huizenmarkt bedraagt €212,24 per maand voor mensen onder de 65. Boven die leeftijd bedraagt het bedrag €210,42 voor alleenstaanden en €208,61 voor mensen met een partner en eventuele kinderen. Onder dit bedrag is het huren voordelig genoeg en bestaat er geen recht op huursubsidie.

Wie komt er in aanmerking voor huursubsidie: maximaal vermogen

Ten derde worden er grenzen gesteld aan het maximale vermogen dat mensen die huren mogen hebben om in aanmerking te komen voor huursubsidie. Zo is er op de huizenmarkt hulp voor mensen onder de 65 die niet meer vermogen hebben dan €20.661. Voor mensen boven de 65 is het maximale vermogen afhankelijk van het inkomen. Tot €13.978 mogen ze €48.011 aan vermogen hebben, een inkomen tot €19.445 geeft recht op €34.336 aan vermogen en voor een hoger inkomen bedraagt dit €20.661. Alleen mensen die huren en aan alle drie de voorwaarden voldoen komen in aanmerking voor hulp op de huizenmarkt.

Foto: claudia hake – FotoliaGerelateerde artikelen: